​Politia din Indonezia a arestat peste 140 de barbati in weekend intr-un raid care a vizat o sauna pentru persoane gay din capitala Jakarta, cu doua zile inainte ca doi barbati sa fie biciuti in public pentru relatii cu persoane de acelasi sex, relateazaGuardian.

Barbati condamnati la biciuire pentru relatii homosexualeFoto: Captura YouTube

Autoritatile au facut un raid la ceea ce ei au numit o petrecere cu sex, tinuta la o sauna in nordul Jakartei duminica seara.

Purtatorul de cuvant al Politiei Agus Yuwono a confirmat ca 141 de barbati, inclusiv patronul saunei, dar si mai multi performeri, au fost retinuti pentru interogare si pot fi pusi sub acuzare pentru pornografie.

In luna martie doi barbati au fost arestati in Banda Aceh. Acestia au fost condamnati la 86 de lovituri cu bastonul pentru sodomie si urmeaza sa fie biciuiti public marti.

Yulita Rustinawati, de la grupul activit Arus Pelangi, a spus ca raidurile din weekend fac parte dintr-un trend de crestere a intolerantei fata de comunitatea LGBT.

"Este in crestere de doi ani de-acum", a spus Rustinawati, care a continuat: "Nu este bine pentru democratie, pentru libertatea de expresie si pentru libertatea de asociere. Nu suntem siguri unde vrea sa ajunga guvernul. Suntem queer si nu vom disparea".

Luna trecuta politia 14 homosexuali au fost arestati la hotelul Surabaya si au fost fortati sa isi faca teste HIV.