Presedintele Partidului Liberal din Republica Maldova, Mihai Ghimpu, a anunta ca formatiunea pe care o conduce declanseaza procedura de colectare a semnaturilor necesare pentru organizarea referendumului de demitere a presedintelui Igor Dodon, informeaza Agora.

Dodon a semnat pentru un referendum de demitere a lui ChirtoacaFoto: Facebook / Igor Dodon

"In ianuarie PL a propus un proiect de suspendare in functie a lui Dodon si un referendum. Nu avem suficiente semnaturi pentru ca acest proiect sa fie examinat in Parlament. Alti colegi considera ca mai e nevoie de argumente pentru demiterea presedintelui. Nici presedintele vostru nu a devenit mai loial dupa avertismentul propus de noi. Dimpotriva, continua sa incalce constitutia si ne impune azi sa initiem procedura de demitere cu ajutorul cetatenilor. Codul Electoral spune ca presedintele poate fi demis prin referendum", a declarat Mihai Ghimpu.

Printre argumentele prezentate de Ghimpu in favoarea demiterii lui Dodon se numara felicitarile pe care le-a adresat acesta liderului de la Tiraspol cu ocazia victoriei in alegeri, participarea la padada de 9 mai de la Moscova, dar si intentia de federalizare a R. Moldova.

"El e mai mult la Moscova decat la Chisinau si nu face declaratii in favoarea acestui stat, ci a federatiei Ruse", a mai adaugat Ghimpu.

Partidul Socialist din Republica Moldova a inceput joia trecuta strangerea de semnaturipentru organizarea unui referendum privind revocarea primarului capitalei Chisinau, Dorin Chirtoaca