Parlamentari rusi il sustin pe un adjunct al ministrului rus de Externe Serghei Lavrov in functia de ambasador in Statele Unite, relateaza News.ro citand The Associated Press.

Membrii Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Dumei de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, il sustin pe Anatoli Antonov sa preia aceasta functie, scriu agentiile ruse de presa.

Nominalizarea lui Antonov in vederea preluarii functiei nu a fost inca anuntata in mod oficial.

Actualul ambasador rus la Washington, Serghei Kisliak, se afla in centrul unor anchete cu privire la eventuale relatii intre echipa de campanie a lui Donald Trump si Moscova.

Antonov, un diplomat de cariera, a fost adjunctul ministrului Apararii insarcinat cu relatii internationale in perioada 2011-2016, inainte sa revina la Ministerul de Externe.

El a declarat ca Moscova si Washingtonul ar trebui sa-si normalizeze relatiile si sa se angajeze intr-o cooperare constructiva.

Statele Unite si Rusia trebuie sa-si uneasca eforturile in lupta impotriva terorismului si sa coopereze in vederea consolidarii neproliferarii nucleare, a mai declarat adjunctul lui Lavrov.