Virginia Raggi, primarul Romei, a confirmat ca doreste sa instaleze culoare de trecere pentru a evita ca turistii sa se opreasca in fata celebrei Fontana di Trevi, avand in vedere ca multe persoane se opresc sa manance pe trepte, sa se racoreasca si chiar sa se scalde in apele sale, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Fontana di Trevi, RomaFoto: Captura YouTube

"La Fontana di Trevi s-au inmultit rondurile agentilor politiei municipale, dar ma gandesc si la crearea de culoare delimitate, asemeni celor din muzee, pentru ca monumentul sa poata fi admirat si sa interzica oprirea", a declarat Raggi marti seara in programul "Porta a Porta" difuzat de televiziunea publica RAI 1.

Potrivit ei, aceste culoare de trecere ar fi solutia pentru a impiedica unele incidente petrecute recent, in care unele persoane isi racoresc picioarele in fantana construita de Nicola Salvi intre 1732 si 1762 si care a fost restaurata recent.

Dario Franceschini, ministrul bunurilor culturale, a cerut in urma cu cateva luni Primariei din Roma "sa impuna limite fluxului de turisti sau o bariera pentru a evita ca persoanele sa sara in apa", cum au facut recent doi barbati, dintre care unul spaniol, care s-au dezbracat si au intrat apoi in apa.

O alta masura ar fi interzicerea furgonetelor care vand alimente si racoritoare in piata si cateva din punctele de vanzare a suvenirurilor.