Presedintele american a evocat miercuri o "foarte, foarte buna intalnire" dupa ce l-a primit, la Casa Alba, pe seful diplomatiei rusesti, Sergheï Lavrov, a doua zi dupa controversata demitere a sefului FBI, scrie AFP.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

"Vrem sa vedem stopate oribilele crime din Siria cat mai curand posibil si toata lumea lucreaza la asta", a spus Trump, potrivit Reuters.

Aceasta discutie exceptionala in Biroul Oval a fost prima intalnire oficiala a lui Trump cu un inalt oficial rus, in conditiile in care relatiile dintre cele doua puteri sunt extrem de proaste iar climatul politic de la Washington este exploziv.

Serghei Lavrov a declarat, dupa intalnirea cu Trump, ca presedintele american se pronunta pentru relatii "pragmatice" si "reciproc avantajoase" cu Rusia. "Presedintele Trump si-a exprimat clar interesul pentru relatii de munca pragmatice si reciproc avantajoase" cu Rusia, a spus Lavrov, dupa discutiile pe care le-a avut la Washington cu Trump si cu secretarul de Stat Rex Tillerson. "Acum, dialogul nostru e liber de idologizarea caracteristica administratiei Obama. Administratia Trump si presedintele insusi, si secretarul de stat, m-am convins inca o data azi, sunt oameni de actiune", a mai spus Lavrov, citat de Reuters.