Francezii din strainatate se prezinta in numar mare la urne pentru a vota in al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Hexagon, iar la unele sectii s-au format cozi lungi, relateaza Le Figaro, potrivit News.ro.

De la Montreal la Tokyo, trecand prin Los Angeles, New York , Sydney sau Tokyo, 1,3 milioane de francezi inscrisi pe listele electorale consulare sunt chemati la urne.

La Montreal, unde a fost deschis un singur birou de vot pentru cei 57.429 de alegatori inscrisi, s-au format cozi de peste doi kilometri, astfel ca oamenii au asteptat peste trei ore sa voteze.

O situatia similara s-a inregistrat si la primul tur de scrutin, potrivit Le Figaro.

Francezii inscrisi pe listele electorale de la Consulatul General de la New York au putut alege din noua sectii diferite. Deputatul pentru francezii din America de Nord a saluat pe Twitter o "buna organizare" a scrutinului.

Alegatorii din Los Angeles, California, s-au putut intalni cu starul rock Johnny Hallyday si cu familia sa.

In Europa, francezii din Bruxelles si Frankfurt au infruntat ploaia pentru a merge la vot.

La Londra, coada a depasit 800 de metri, iar oamenii au asteptat si o ora si jumatate pentru a-si putea desemna favoritul in cursa pentru Elysee.

In Japonia, s-au format cozi la sectiile de vot deschise la Ambasada Frantei de la Tokyo si la Consulatul General de la Kyoto.