Aproximativ 750 de extremisti de dreapta detin in mod legal arme in Germania, in crestere de la 400 in 2014, relateaza publicatia Welt Am Sonntag, potrivit Agerpres.

In 2016, numarul atacurilor cu arme asupra refugiatilor, adaposturilor pentru refugiati sau voluntarilor care lucreaza cu imigrantii s-a dublat comparativ cu anul anterior, conform sursei citate.

Anul trecut au existat 79 de cazuri la nivel national de persoane sau institutii atacate cu arme. In 2015, autoritatile au spus ca au existat circa 30 de cazuri de acest fel.

Martina Renner, un parlamentar care a cerut aceste informatii in cadrul unei proceduri legislative, a declarat publicatiei citate ca faptul ca au fost folosite de doua ori mai multe arme in "atacuri rasiste" asupra refugiatilor inseamna ca este nevoie de un plan national pentru a garanta securitatea refugiatilor si a locurilor in care sunt cazati.

Desi faptul de a detine o arma nu este neobisnuit in Germania, armele sunt in general folosite in scopuri sportive sau recreationale, iar permisele pentru arme de autoaparare sunt rare.

Detinatorii de arme au nevoie de un permis si sunt supusi unor controale stricte asupra felului in care este depozitata arma.