Candidatul nominalizat de presedintele american Donald Trump pentru functia de secretar al Armatei, Mark Green, s-a retras, a anuntat un oficial de la Casa Alba citat de Reuters, potrivit News.ro.

Green, care este al treilea nominalizat al lui Trump pentru o functie de secretar care se retrage, s-a confruntat cu critici din partea organizatiilor pentru apararea drepturilor omului si a avocatilor, pentru comentarii facute in trecut privind minoritatile etnice si sexuale.

Green a afirmat intr-un comunicat ca "atacuri false si tendentioase" l-au determinat sa se retraga.

"In mod tragic, viata mea in serviciul public si credinta mea crestina au fost caracterizate gresit si atacate de cativa aflati in cealalta tabara, pentru castig politic", a spus el.

"Desi aceste atacuri false nu au nici un impact asupra nevoilor Armatei sau asupra calificarilor mele pentru a servi, cred ca este crucial sa ii ofer presedintelui capacitatea de a avansa in viziunea sa de a readuce armata la locul sau potrivit in lume", a adaugat Green.

Liderul grupului democrat din Senat, Chuck Schumer, a declarat intr-un comunicat ca decizia lui Green de a se retrage este "o veste buna pentru toti americanii", in special pe cei vizati "personal de comentariile sale jignitoare la adresa minoritatilor sexuale, a comunitatii musulmane, a comunitatii hispanice si a altora".

Green a servit in Regimentul 160 pentru Operatiuni Speciale al Aviatiei, in cadrul caruia a servit de trei ori in Orientul Mijlociu.