Presedintele american, Donald Trump, care a lasat sa se inteleaga ca recentul atac terorist comis in Franta va fi in avantajul candidatei de extrema dreapta Marine Le Pen, va lucra cu presedintele "pe care francezii il vor alege", transmite vineri AFP, preluata de Agerpres.

"Nu l-am intrebat daca sustine un candidat in mod special, dar va pot spune ca presedintele va lucra cu persoana, oricare ar fi aceea, pe care o vor alege francezii", a declarat purtatoarea sa de cuvant, Sarah Huckabee Sanders.

Il va suna imediat pe invingator, oricare ar fi acesta, cum avea sa faca obiceiul predecesorul sau democrat Barack Obama pentru tarile aliate?

"Imi imaginez ca asta se va intampla", a raspuns purtatoarea de cuvant.

Marine Le Pen a fost printre primii lideri politici care l-au felicitat pe Donald Trump pentru victoria sa la alegerile din noiembrie. Cu toate ca s-a distanta de acesta in unele cazuri, cum este Siria de exemplu, ea a laudat "voluntarismul" sau in materie de protectionism.

Daca lui Donald Trump ii place sa agite ideea ca alte seisme politice sunt de asteptat in lume dupa alegerea sa si votul britanic in favoarea Brexitului, el nu s-a pronuntat direct in legatura cu prezidentialele din Franta.

Fostul presedinte Barack Obama si-a exprimat clar sprijinul pentru candidatul centrist Emmanuel Macron.

"El a aparat valori progresiste, a subliniat importanta rolului pe care il are Franta in Europa si in lume, s-a angajat pentru un viitor mai bun pentru francezi", a subliniat Barack Obama intr-o inregistrare video care se incheie cu sloganul in franceza: 'En marche! Vive la France!".