​Emmanuel Macron si Marine Le Pen si-au adresat insulte personale veninoase si s-au certat in privinta modurilor cum poate fi reparata economia Frantei si cum se poate lupta impotriva terorismului intr-o dura confruntare electorala inaintea turului doi al prezidentialelor ce va avea loc duminica, scrieGuardian.

Dezbatere Le Pen - MacronFoto: Captura YouTube

Meciul electoral de doua ore si jumatate a consemnat mai multe invective decat in orice alta dezbatere electorala din istoria prezidentialelor franceze.

Macron a spus ca Le Pen este prost-informata, corupta, o nationalista periculoasa si o mincinoasa “plina de ura” care “se hraneste din suferinta Frantei” si care va aduce “razboi civil” in tara.

In schimb ea a afirmat ca fostul ministru al economiei este un “bancher ranjitor” arogant, rasfatat si fara inima care s-a inhaitat cu islamisti, superficial in privinta terorismului si care are intentia sa “macelareasca Franta” in favoarea “intereselor marilor companii”.

La un moment dat, dupa un atac prelungit in care o acuza pe adversara sa ca minte publicul francez, Macron si-a pierdut cumpatul: “Imi pare rau Doamna Le Pen, Franta merita mai mult decat pe Dumneavoastra”.

Imediat dupa ce Le Pen a parasit studiourile TV, acuzandu-l pe Macron de “minciuni si agresiune”, un sondaj fulger realizat de Elabe a arata ca o majoritate clara a votantilor considera ca Macron a fost cel mai convingator.