Emmanuel Macron i-a anuntat pe alegatorii francezi ca ar trebui sa se astepte miercuri seara la o confruntare verbala aprinsa cu presedinta Frontului National, Marine Le Pen, in ultima dezbatere televizata inainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta. Intre timp, sondajele arata un avans puternic pentru candidatul de centru-stanga, care ar putea sa stranga 60% din voturi in lupta pentru palatul Elysee, transmite Reuters.

Dezbatere in FrataFoto: youtube.com
  • Macron, catre Le Pen: Ai adus razboiul civil in tara folosind discursul luptei anticoruptie... Teroristii s-ar bucura de victoria lui Le Pen (AFP)

Prezidentiabilul En Marche a declarat ca nu isi va scoate pumnii impotriva unei contracandidate a carei politici sunt periculoase in sine pentru Franta.

"Nu voi utiliza invective... voi lupta parte in parte pentru a demonstra ca ideile sale reprezinta false solutii", a explicat candidatul de centru-stanga intr-un interviu pentru BFMTV.

Insa, Le Pen l-a atacat din nou pe contracandidatul ei inainte de ultima dezbatere televizata, sustinand ca politicile sale sunt extrem de abstracte si reprezinta in realitate o continuare a Guvernului Francois Hollande.

Macron a incercat in ultimul an sa se distanteze de administratia presedintelui socialist, care s-a dovedit cea mai nepopulara din istoria recenta a Frantei. Dar, acesta nu poate ascunde ca a fost introdus pe scena politica drept consilier prezidential pe probleme de economie a lui Hollande, inainte de a fi numit la conducerea ministerului Economiei.

Pana la 20 de milioane de persoane sunt asteptate sa urmareasca ultima dezbatere televizata dintre Macron si Le Pen.

Prezidentiabilul En Marche a reusit sa-si pastreze un avans de douazeci de puncte procentuale in fata presedintei Frontului National, desi aceasta a incercat sa-i saboteze un eveniment de campanie in Amiens.

Francois Hollande si-a repetat indemnarea catre alegatorii francezi pentru a-l sustine pe Macron.

"Inca nu s-a terminat si democratia trebuie sa vorbeasca. Ma astept ca francezii sa constientizeze ce este acum in joc... Este important ca acestia sa respinga un concept de tara care nu este al nostru", a declarat presedintele de la Elysee.