Liberia a inregistrat, inclusiv in capitala Monrovia, noi cazuri ale unei boli neidentificate care provoaca febra si voma, cu 12 morti in mai putin de zece zile, a anuntat marti ministerul liberian al Sanatatii, care a precizat ca nu este vorba de Ebola, scrie AFP.

Monrovia, Liberia: Angajati din Sanatate ridica intr-o masina corpul unei persoane infectate cu EbolaFoto: Agerpres/Xinhua

De la Geneva, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat si ea noi cazuri ale acestei boli, primii bolnavi fiind inregistrati in provincia Sinoe, in sud-estul Liberiei.

In prezent se deruleaza analize pentru a identifica boala, testata negativ la virusii Ebola si Lassa.

"Bilantul total este acum de 21 de persoane bolnave, dintre care 12 au murit incepand de duminica, 23 aprilie", a declarat un purtator de cuvant al OMS, Tarik Jasarevic.

Un purtator de cuvant al ministerului liberian al Sanatatii, Sorbor George, a precizat ca boala a juns in Monrovia.

"Un barbat a venit din Sinoe pentru a participa la o inmormantare in Monrovia si s-a imbolnavit. A avut aceleasi simptome" ca cele inregistate in Sinoe, "si mai tarziu a murit", a explicat el.

Liberia este una dintre cele trei tari afectate sever de febra Ebola in Africa de Vest intre 2013 si 2016. Epidemia a fost declarata terminata in regiune in iunie 2016, dupa ce a ucis peste 11.300 de oameni, peste 99% in Guineea, Liberia si Sierra Leone.