Premierul Marii Britanii, Theresa May, a promis marti dupa-amiaza ca se va dovedi o "femeie a naibii de dificila" pentru presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in timpul negocierilor pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, scrie News.ro citand BBC.

Theresa MayFoto: Agerpres/AP

"Uitati, eu cred ca recent am vazut ca aceste negocieri vor fi dificile in anumite momente. In timpul campaniei pentru sefia conservatorilor am fost catalogata drept o femeie a naibii de dificila. In acel moment am spus ca urmatoarea persoana care va afla asta va fi Jean-Claude Juncker", a declarat May.

Nu este prima data cand premierul britanic foloseste aceasta replica, pe care a lansat-o in timpul campaniei pentru conducerea Partidului Conservator.

Reactia premierului vine dupa ce surse europene au declarat ca Jean-Claude Juncker si Theresa May s-au contrat puternic in timpul vizitei de saptamana trecuta de pe Downing Street.

De asemenea, diplomatii europeni au sugerat ca lipsa de intelegere din partea britanicilor a negocierilor si ignoranta acestora cu privire la rolul jucat de Bruxelles ar putea sa conduca la un esec in ceea ce priveste obtinerea unui acord de Brexit.

Jean-Claude Juncker si Theresa May s-au contrat saptamana trecuta cu privire la dorinta exprimata de premierul britanic de a "face un succes" din Brexit.

Cei doi lideri nu au putut nici macar sa stabileasca daca problema protejarii drepturilor imigrantilor europeni si a celor britanici ar trebui sa fie rezolvata in prima faza a negocierilor din luna iunie.

Insa, May a spus ca nu-si aminteste despre asemenea discutii, sugerand ca ar fi vorba de zvonuri venite de la Bruxelles.

Premierul a declarat ca negocierile care urmeaza vor fi dificile si se asteapta sa conduca personal echipa de negociatori a partii britanice pentru Brexit.