Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a promovat marti dupa-amiaza o relatie mai puternica cu Rusia inainte de o intalnire importanta cu presedintele Vladimir Putin in statiunea turistica de la Soci, relateaza agentia DPA, citata de News.ro.

Vladimir Putin si Angela MerkelFoto: kremlin.ru

"Rusia este in mod natural un partener important", a declarat Merkel.

Aceasta este a doua vizita a cancelarului german in Rusia, dupa controversata anexare din urma cu trei ani a peninsulei Crimeea, care a dus la un adevarat razboi al declaratiilor si sanctiunilor intre Moscova si Occident.

Putin a intampinat-o pe Merkel la Soci, unde a declarat ca discutiile se vor concentra pe situatia din Ucraina si Siria.

De asemenea, presedintele rus i-a multumit cancelarului german ca i-a dat oportunitatea de a discuta despre pregatirea summitului liderilor G20, care urmeaza sa aiba loc in luna iulie la Hamburg.

Inainte de intalnire, purtatorul de cuvant guvernamental german a declarat ca dezacordurile cu privire la situatia din Ucraina "au pus greutate pe relatia" dintre Germania si Rusia.

Intalnirea celor doi lideri are loc la doar o saptamana dupa ce un observator al OSCE a murit in urma exploziei unei mine de teren din regiunea Lugansk, unde luptatorii pro-rusi au proclamat o republica separatista cu finantare din partea Moscovei.

Relatiile ruso-germane au fost extrem de tensonate in ultimii ani, in special dupa anexarea peninsulei Crimeea si doborarea aeronavei MH17 deasupra Donbas.