Fondatorul Frontului National, Jean-Marie Le Pen, a aparat luni dupa-amiaza ideea de nationalism, dupa ce a depus o coroana de flori la statuia Ioanei d'Arc din Paris. Veteranul extremei-drepte a devenit mult mai activ pe scena publica dupa ce fiica sa a trecut in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, transmite news.ro citand DPA.

In fata a cateva sute de sustinatori ai Frontului National, controversatul politician a declarat ca "nationalismul este iubirea natiunii - nationalismul este ceea ce suntem".

Fiica octogenarului il va infrunta duminica pe candidatul de centru-stanga Emmanuel Macron in al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee.

Marine Le Pen si-a exclus in urma cu doi ani propriul tata din formatiunea pe care o conduce acum, dupa ce acesta a rabufnit in noi declaratii antisemite in mijlocul unei campanii de innoire a imaginii Frontului National.

Prezidentiabila de extrema-dreapta participa la un miting de campanie in suburbia pariziana Villepinte, in vreme ce Macron se adreseaza sustinatorilor in alt cartier din Paris.

In ciuda politcilor sale controversate, Jean-Marie Le Pen se bucura in continuare de sustinerea electoratului pentru pozitiile sa antiimigratie, precum si pentru opozitia fata de Uniunea Europeana.