Directorul Agentiei Centrale de Informatii a SUA (CIA), Mike Pompeo, se afla intr-o vizita neanuntata in Coreea de Sud pentru discutii privind Coreea de Nord, releva luni publicatii locale citate de agentia de stiri Yonhap, citata de Agerpres.

Pompeo a sosit la baza aeriana Osan, din sudul Seulului, sambata, la circa 12 ore dupa ce Nordul a lansat o racheta balistica, racheta ce aparent a explodat in aer, conform publicatiei Kookmin Ilbo.

Conform acesteia, care citeaza "oficiali cheie din cercuri politice", seful CIA are programat sa ramana la Seul pana marti.

Alt cotidian, Chosun Ilbo, a citat de asemenea "surse multiple din serviciile de informatii" relatand ca Pompeo a avut o serie de intalniri cu Lee Byung-ho, seful Serviciului National de Informatii al Coreei de Sud si oficiali de la presedintia sud-coreeana.

Directorul CIA a informat interlocutorii asupra detaliilor privind punerea in aplicare a noii politici a administratiei Donald Trump asupra Phenianului, a indicat Chosun. Ei au evaluat capacitatile nucleare si de rachete ale statului comunist si situatia interna a regimului lui Kim Jong-Un, a adaugat publicatia mentionata.

Oficialii guvernului sud-coreean nici nu au confirmat, nici nu au informat informatiile publicate, adauga Yonhap, unul dintre acestia spunand ca "practica diplomatica este sa nu vorbesti oficial cu mass-media despre astfel de subiecte".

Recent, s-au aflat in vizita la Seul atat vicepresedintele american, Mike Pence, cat si secretarul de Stat, Rex Tillerson.