Ueli Steck, un celebru alpinist elvetian, supranumit "Swiss Machine" (Masinaria elvetiana), a murit la varsta de 40 de ani in urma unui accident care s-a produs sambata, pe Muntele Everest, informeaza thehimalayantimes.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai multe surse au confirmat ca accidentul s-a produs sambata dimineata in apropiere de tabara "Camp II" de pe Muntele Everest.

Un echipaj de salvare a descoperit trupul neinsufletit al celebrului alpinist elvetian, detinator al multor recorduri, in apropiere de versantul Nuptse al Muntelui Everest. Se crede ca Ueli Steck a alunecat si a cazut pe o panta abrunta acoperita cu gheata.

Operatiunile de salvare au inclus si un elicopter.

Alpinistul elvetian Ueli Steck si serpasul Tenzing (Tenji) au ajuns in urma cu cateva zile in regiunea Khumbu pentru a incerca sa escaladeze in premiera mondiala Muntele Everest pe ruta West Ridge/ Hornbein Couloir fara sa foloseasca oxigen suplimentar in timpul sezonului de primavara.

Cei doi intentionau sa coboare apoi pe Culoarul Sudic, inainte de a incerca sa urce din nou, pe o ruta directa, pe versantul Lhotse, pentru a stabili in acest fel un nou record pentru sezonul de vara.

"O zi rapida, de la tabara de la baza pana la 7.000 de metri si apoi inapoi. Imi place asta, aici e un loc minunat. Cred in continuare in aclimatizarea rapida. E mult mai eficienta decat sa petreci mai multe nopti la altitudine", scria celebrul alpinist elvetian intr-un mesaj publicat pe pagina lui de Facebook pe 26 aprilie.

Potrivit informatiilor transmise de alpinistul elvetian, el a petrecut doua nopti in tabara "Camp II". Intr-un mesaj publicat pe Facebook pe 24 aprilie, "Swiss Machine" spunea ca serpasul Tenzing suferise degeraturi in urma cu doua zile.