Politia sarba a retinut 16 ofiteri vamali si un director de companie sub suspiciune de evaziune fiscala si neglijenta in serviciu, a anuntat Ministerul de Interne de la Belgrad, citat de Reuters.

Ofiterii vamali sunt suspectati ca au ajutat cel putin doua companii private sa evite plata taxelor si accizelor pe tigari si alte bunuri, precum parfumuri, in 2015 si 2016, a precizat ministrul de Interne Nebojsa Stefanovici intr-un comunicat.

"Facand acest lucru, au pagubit bugetul statului cu peste 11,5 milioane de euro", a adaugat oficialul.

Politia l-a retinut si pe directorul companiei din Belgrad Coco Shoping, identificat numai cu initialele D.T. Compania nu a comentat informatia.

Ministerul a anuntat ca suspectii ar fi folosit documente false pentru a prezenta bunuri drept livrari catre ambasade straine si organizatii, care sunt scutite de taxe. Ulterior, produsele erau vandute pe piata neagra.

Serbia, care vrea sa adere la Uniunea Europeana, si-a intensificat lupta impotriva coruptiei si crimei organizate, care au luat amploare dupa razboaiele ce au dus la destramarea Iugoslaviei, in anii ￯90.

Zeci de oameni au fost arestati si inculpati pentru coruptie, frauda si abuz in serviciu incepand din 2012, potrivit news.ro