Politia franceza a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect in atacul armat de pe Champs Elysee, de joi noapte, soldat cu moartea unui politisti si ranirea grava a altori doi, arata un document obtinut de Reuters.

Potrivit mandatului de arestare, barbatul a venit joi cu trenul in Franta, din Belgia. Mandatul de arestare avertizeaza ca suspectul este periculos. Nu este clar daca este vorba despre atacator sau despre un complice, citea news.ro.

Un politist francez a fost impuscat mortal si alti doi au fost raniti joi noapte, in centrul Parisului, intr-un atac desfasurat cu numai cateva zile inainte de alegerile prezidentiale si revendicat rapid de gruparea militanta Statul Islamic.

"Simtul datoriei politistilor nostri, in aceasta seara, a evitat un masacru, au evitat o baie de sange pe Champs Elysee", a spus ministrul de Interne Matthias Fekl.

"Putin dupa ora 21 (22 ora Romaniei), un vehicul a oprit langa o masina de politie care era parcata. Imediat, un barbat a coborat si a deschis focul asupra vehiculului de politie, ranind mortal un ofiter", a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Presedintele Francois Hollande s-a declarat convins ca "crima lasa" de pe bulevardul Champs Elysee au fost un act de terorism. Autorul atacului a fost ucis in schimbul de focuri.

Bulevardul larg, care pleaca de la Arcul de Triumf, era plin de parizieni si de turisti care se bucurau de seara de primavara cand a avut loc atacul. Politia a evacuat rapid zona, unde au fost desfasurate forte de securitate si vehicule de politie.

Procurorul Parisului, Francois Molins, a declarat ca barbatul a fost identificat, insa anchetatorii verifica inca daca a avut complici.

Ofiterii au perchezitionat locuinta atacatorului ucis, aflata intr-o suburbie din estul Parisului.

Franta se afla in stare de urgenta din 2015 si s-a confruntat cu un val de atacuri islamiste, majoritatea comise de tineri care au crescut in Franta si Belgia. In total, peste 230 de oameni au fost ucise in atacuri teroriste in ultimii doi ani.