Autoritatile turce au arestat joi un editor al portalului de stiri Sendika.org, afiliat sindicatelor, care a pus sub semnul intrebarii "legitimitatea" victoriei taberei "da" la referendumul pentru extinderea prerogativelor presedintelui Recep Tayyip Erdogan, relateaza News.ro citand AFP.

Turcia lui ErdoganFoto: Agerpres/AP

Ali Ergin Demirhan a fost retinut in cursul unei operatiuni a politiei la sediul portalului, la Istanbul.

Jurnalistul este acuzat de "organizarea de proteste pe retelele de socializare, vizand sa arate rezultatul referendumului drept nelegitim", precum si pentru "incitare la ura" si pentru "insultarea unui reprezentant al statului", scrie Sendika.

Politistii au confiscat hard disk-ul calculatorului lui Demirhan si telefonul sau mobil, potrivit aceleiasi surse.

""Da-ul" nu va fi legitimizat, Sendika.org nu va tacea", a subliniat conducerea portalului intr-un mesaj publicat online.

Miercuri, politia turca a arestat 16 militanti de stanga la Istanbul, in urma protestelor fata de rezultatul referendumului organizat duminica. In total, au fost emise 38 de mandate de arestare.

Alte sase persoane au fost arestate la Izmir, pentru ca l-ar fi insultat public pe Erdogan in seara referendumului.

Manifestatii zilnice, care au mobilizat mii de persoane, au avut loc in cartierele din Istanbul cunoscute pentru opozitia lor fata de presedintele Erdogan, dupa anuntul victoriei sale stranse.

Observatorii internationali au semnalat o serie de nereguli la scrutin, iar principalele doua partide de opozitie au cerut anularea.