Casa Alba a evocat miercuri o posibila intalnire intre Donald Trump si Papa Francisc, cu ocazia vizitei presedintelui american, la sfarsitul lui mai, in Italia, subliniind ca nu s-a luat insa o decizie in acest sens, relateaza news.ro citand AFP.

"Vom contacta Vaticanul pentru a vedea daca poate sa fie organizata o audienta cu Papa", a declarat Sean Spicer, un purtator de cuvant al Executivului american, precizand ca Trump ar fi "onorat" de o asemenea intalnire.

Presedintele american urmeaza sa participe la summitul liderilor statelor membre ale Grupului Celor Sapte (G7) care va avea loc pe 26 si 27 mai la Taormina, in Sicilia.

Trump va participa inaintea acestei reuniuni la un summit NATO, la Bruxelles.

Papa Francisc si Donald Trump, pe atunci candidat in alegerile primare republicane, au avut un schimb foarte dur de replici, prin intermediul presei, in februarie 2016.

"O persoana care vrea sa construiasca ziduri si nu poduri nu este crestina", a declarat Papa la bordul avionului care-l aducea inapoi dintr-o vizita in Mexic.

Magantul in domeniul imobiliar s-a infuriat si i-a reprosat ca un lider religios poate sa "puna la indoiala credinta unei persoane".

Donald Trump l-a criticat deja pe Papa anterior, apreciind ca Suveranul Pontif nu intelege problemele din Statele Unite.

Cand Trump a depus juramantul, pe 20 ianuarie, Francisc s-a rugat ca deciziile lui sa fie "ghidate de bogatele valori spirituale si etice" ale poporului american, sa dea dovada de "preocupare fata de saraci si exclusi".