Vicepresedintele american Mike Pence a promis, miercuri, un "raspuns zdrobitor" pentru Coreea de Nord in eventualitatea unui atac al Phenianului. Mike Pence a facut aceasta afirmatie in fata soldatilor americani aflati la bordul portavionului Ronald Reagan, care stationeaza in arhipelagul japonez, relateaza AFP.

"Nori negri se acumuleaza la orizont", a declarat numarul doi din administratia Trump, care a calificat Phenianul drept "cel mai mare si urgent pericol din regiune".

El a adaugat ca utilizarea armelor nucleare si a rachetelor balistice de catre regimul comunist nord-coreean va starni o reactie majora a administratiei Trump.

Declaratiile lui Mike Pence, facute in timpul unei vizite de doua zile in Japonia, dupa ce oficialul american a vizitat si Coreea de Sud si zona demilitarizata dintre cele doua Corei, vin intr-un moment de escaladare a tensiunilor dintre Washington si Phenian.

Vicepresedintele american Mike Pence declarase, de asemenea, luni, in timpul vizitei in zona demilitarizata dintre cele doua Corei, ca nu exclude "nicio optiune" in problema nord-coreeana.

Si presedintele american Donald Trump i-a transmis, luni, omologului sau nord-coreean, Kim Jong Un, "sa se tina bine". "Aveti un mesaj pentru Kim Jong-Un?", a fost intrebat Trump de un jurnalist, pe peluza Casei Albe. "Sa se tina bine", a raspuns Donald Trump.