Trump modifica programul de vize pentru a incuraja angajarea americanilor

de Rares Musatoiu     HotNews.ro
Marţi, 18 aprilie 2017, 23:04 Actualitate | Internaţional

Donald Trump
Foto: Twitter @POTUS
Donald Trump ordona agentiilor federale sa analizeze un proiect de limitare temporara a programului de vize folosit pentru a aduce muncitori inalt calificati in Statele Unite, deoarece incearca sa duca la bun sfarsit promisiuniea din campania electorala "de a pune America pe primul plan", noteaza Reuters.

Trump a semnat un ordin executiv pentru a intari si revizui programul de vize H-1B, popular in industria tehnologica. Acesta a declarat in cadrul unei vizite la sediul Snap-On Inc, o companie producatoare de unelte din Kenosha, Wisconsin, ca "vizele sunt acordate in momentul de fata total aleatoriu, iar acest lucru este gresit".

Casa Alba a numit acest ordin "Cumpara american si angajaeaza american" si modifica modul in care se vor face achizitiile guvernamentale, pentru a incuraja cumpararea de produse americane in cadrul contractelor federale, accentul fiind pus pe ajutorarea producatorilor de otel.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

3769 vizualizari

 • -20 (36 voturi)    
  pe cand si la noi (Marţi, 18 aprilie 2017, 23:09)

  xanti [utilizator]

  O lege sa interzica exportul medicilor.
  Ar trebui data o lege daca medicii vor sa lucreze afara din romania sa plateasca 200 000 euro cheltuili cu scolarizarea facuta pe banii nostrii.
  • +4 (8 voturi)    
   You know how it is (Marţi, 18 aprilie 2017, 23:50)

   RedGuard [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   La noi faci medicina într-un mediu în care mai nimeni nu vrea să te învețe nimic pentru că fie vor doar banii pentru predare, ei fiind deja ocupați ca medici, fie nu vor să te învețe să nu le iei locul.

   Iar dacă reușești să treci peste orgolii și să înveți ceva, dai peste spitale prost echipate.

   Oricum chiar azi-dimineață citeam că nu se va schimba nimic la americani cu vizele H1B. Ar fi fost fain să dea vize numai oferind salarii de la $150 000 (acuma e la $60 000 minimul, sumă anuală care nu e mare în SUA) în sus. Dar nu o să se întâmple
  • -5 (15 voturi)    
   Trebuie stopat brain-drain-ul cu orice preț (Marţi, 18 aprilie 2017, 23:54)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Lipsa de specialiști este un factor determinant al stării de înapoiere generală din RO. În țară au mai rămas foarte puțini oameni competenți și inteligenți care să facă treabă bună.
   • +12 (14 voturi)    
    Pai voi nu apreciati specialistii in tara (Miercuri, 19 aprilie 2017, 1:20)

    Wanheda [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    E sla in Gorj care nici nu stia sa isi citeasca juramantul de investire, Ponta Dottore e zeu pt voi, de fspt tot grupul mafiot psd are sustinerea voastra. Ce sa faca un specialist printre atatea somitati????
   • +9 (11 voturi)    
    Păi ce mai aștepți?! (Miercuri, 19 aprilie 2017, 5:55)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    N-a reușit Ceaușescu să oprească brain-drain-ul cu mitraliera. Că pe vreme lui grănicerii trăgeau ca-n ținta de carton în oricine voia să scape din înfloritoarea Românie comunistă. Tu ai cumva ceva idei mai deștepte?!

    Singura cale de oprire a plecării talentelor e reducerea la maximum a salariilor și pensiilor de stat care la rândul lor ar putea produce o reducere masivă a fiscalității, care la rândul ei i-ar putea auta pe oamenii din economia privată să câștig mai bine. În momenturl ăsta sub 3 milioane de români plătesc statului mai mult decât beneficiază de pe urma lui. Asta înseamnă că ăia nici 3 milioane plătesc facturile pentru 19 milioane. Adică fiecare român productiv are în întreținere alți 5. Așa ceva nu poate funcționa. Cine face asta și-a pierdut mințile. Cine mai are o fărâmă de creier pleacă cu prima ocazie.

    Deci sunt exact două variante:

    1. Vă tăiați voi singuri pomenile până la nivelul la care România devine funcțională. Însă știm cu toții că asta nu se va întâmpla.

    2. Continuați să vă tânguiți că vă fug sponsorii până ce se prăbușește șandramaua. Va fi ceva ca-n Venezuela, dar fără petrol. :) Ăia care-s în stare să producă ceva vor pleca la momentul colapsului, iar miluiții vor rămâne să se sfâșie între ei ca maidanezii.
  • 0 (6 voturi)    
   A incercat ceva in sensul asta... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 0:03)

   justin puscasu [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   si ai vazut ce-a patit :)
   Uite de ce masura lui Trump e o tampenie:
   https://www.youtube.com/watch?v=Qty1xqvQBrA
  • +6 (16 voturi)    
   La noi in SUA e altfel... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 0:20)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Trump a modificat regimul vizelor temporare de lucru H1B de la ceea ce devenise sub Obama un soi de loterie pentru 85000 de vize pe an la o licitație cu limită minimă unde vizele le primesc primii cei mai bine plătiți și limita minimă pe undeva pe la $60000/an, dacă am retinut corect. Ceea ce e corect. Oamenii indispensabil trebuie plătiți peste media pe economie in branșa lor.

   Trump nu trebuie să pună nici un fel de taxe de plecare pentru că facultatea aici e pe bani. Faci in altă parte mai multi bani, meri sanatos! De ce nu faceți așa și în România și atunci treaba e oabla?

   Când am plecat din Ro un medic rezident era plătit la jumătate din leafa unui agent de poliție cu scoala de 6 luni. Ca rezident aici făceam leafa anuală a unui rezident din Ro in vreo 3 zile... Așa că îți recomand cu căldură să te tratezi la polițaiul de la circulatie in timp ce vei astepta cu speranță vreo $70000 de la mine, că eu am facut numai 2 ani de medicină în Ro inainte de a pleca... Ca doar speranta piere ultima:)
   • +4 (12 voturi)    
    Dragă amerlocu (Miercuri, 19 aprilie 2017, 0:47)

    trotuar [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    H1B a fost abuzat dinainte de Obama, de fapt de când a fost creat. Dacă vrei să-i reproșezi ceva lui Obama în legătură cu H1B e că nu l-a fixat.
    Pe monent nu ai ce laude să-i dai lui Trump până nu vezi cum rezolvă problema. Deocamdată a anuțat că se uită, precum s-a uitat și la Obamacare și la zidul cu Mexic, și la problema Nord Coreeană.
    • 0 (12 voturi)    
     Nu tocmai (Miercuri, 19 aprilie 2017, 6:15)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui trotuar

     Obama a mărit numărul de vize H1B de la 50000 la 85000, adică + 70%. Tot el a tăiat standardele până într-acolo încât există oameni ce lucrează pe $35000/an cu vize H1B. Ăștia-s banii pe care-i face un vănzător dintr-o benzinărie. A deschis ușa unei hârțogării imense (dosare de peste 1000 de pagini) din care însă a eliminat esențialul: câți bani va face geniul de neînlocuit cu un dosar de 1000 de pagini ce vine să lucreze pe o leafă de vânzător.

     Ce a făcut efectiv Trump până acum e că nu mai acordă extensii posesorilor de vize H1B ce nu au un venit suficient de mare în anii precedenți. În plus știu cel puțin două cazuri de posesori de astfel de vize cărora li s-au anulat vizele pe loc și nu s-au mai putut întoarce în SUA din cauză că erau pe lista posesorile de astfel de vize ce avea venituri nefiresc de mici declarate la taxe. Deci ceva deja începe să se miște. Cert e că a băgat spaima în indieni și pakistanezi de nu mai îndrăznesc ăștia să plece din SUA. Așa ceva era de neconceptu pe vreme alui Obama.

     De făcut cred că va face desul de mult în această privință fie și pentru faptul că majoritatea zdrobitoare a companiilor ce abuzează de H1B și aduc oștiri indiene sunt în general „progresiste”. Are acum ocazia să le tragă repetat bocanci în ouă. La cât de răzbunător e nu-l văd să rateze ocazia asta după cât l-au bălăcrit ăia în campanie.
     • +1 (3 voturi)    
      Dezinformezi (Miercuri, 19 aprilie 2017, 17:31)

      pro_bono [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Limita de vize H-1B nu era de 50.000, ci de 65.000 si oricum Obama nu a marit-o la 85.000. Cele 20.000 de locuri suplimentare se acorda celor cu studii postuniversitare si dateaza de pe vemea lui G.W. Bush din 2005 cand a reformat sistemul de vize H-1B. http://www.workpermit.com/news/us-h-1b-advance-degree-exemption-update-20060619

      Obama, din contra, cand a preluat mandatul a luat masuri pentru facilitarea angajarii absolventilor americani si a pus conditii suplimentare angajatorilor care folosesc sistemul H-1B. Prin EAWA ( Employ American Workers Act ) din 2009 a prevazut:

      "The employer must, prior to filing the H-1B petition, take good-faith steps to recruit U.S. workers for the position for which the H-1B worker is sought, offering a wage at least as high as what the law requires for the H-1B worker. The employer must also attest that, in connection with this recruitment, it has offered the job to any U.S. worker who applies who is equally or better qualified for the position.

      The employer must not have laid off, and will not lay off, any U.S. worker in a job essentially equivalent to the H-1B position in the area of intended employment of the H-1B worker within the period beginning 90 days prior to the filing of the H-1B petition and ending 90 days after its filing." https://en.wikipedia.org/wiki/H-1B_visa#American_Recovery_and_Reinvestment_Act_of_2009

      P.S. Initiativa EAWA a apartinut republicanului Grassley si a fost preluata de “progresistul” Obama :-)

      P.S.2 Dosarele nu au 1000 de pagini, ci 36 - petitia ( https://www.uscis.gov/sites/default/files/files/form/i-129.pdf ), insa nu toate paginile se refera la angajatii din IT si 6 pagini LCA ( Labor Condition Application ) - https://www.foreignlaborcert.doleta.gov/pdf/ETA_Form_9035.pdf

      P.S.3 Obama nu a taiat nici un standard care sa permita salarii de 35.000 de dolari. Limita minima e de 60.000 si dateaza din 1989.
  • +9 (19 voturi)    
   hmmm (Miercuri, 19 aprilie 2017, 0:28)

   ampersand [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Ca sa platesc statului 200.000 de euro pentru a lucra "afara" ar insemna ca, mai intai, sa castig banii astia-n Romania, nu? La suma asta, probabil n-as mai pleca sa lucrez afara si-as ramane si cu banii. Daca rezolvi treaba asta cu guvernul roman, poate ma-ntorc in tara, pan-atunci... auguri!

   P.S. Vezi, eu am facut scoala si facultatea-n anii 80 si tocmai pentru c-am prins acele vremuri sunt un globalist convins: in 89 mi-am castigat dreptul de-a-mi decide singur viitorul si nu de-a-ti plati tie pensie de bugetar.
   • -10 (12 voturi)    
    Disfunctiile comunismului (Miercuri, 19 aprilie 2017, 4:47)

    Setalcott [utilizator] i-a raspuns lui ampersand

    Fraierii aia de bugetari sa ramana sanatosi cu buza umflata dupa ce ti-au platit facultatea.
    • +2 (2 voturi)    
     Pai ati decontat (Miercuri, 19 aprilie 2017, 11:26)

     coldplayer211 [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

     Pai ati decontat din ce i-ati furat lui bunica-su la colectivizare. Daca nu acopera costurile, aduna si cat au generat parintii sai ca sclavi ai PCR-lui.

     Ce bani mai vrei?
    • +1 (1 vot)    
     vrei sa spui (Miercuri, 19 aprilie 2017, 20:40)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Setalcott

     fraierii de bugetari care sunt platiti din banii super-fraierilor din privat?
  • +10 (12 voturi)    
   Da da, sa stam sa va platim ajuoarele (Miercuri, 19 aprilie 2017, 1:17)

   Wanheda [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   Putorilor ca tine. Nu esti chiar atat de prost pe cat pari.
  • +6 (6 voturi)    
   ...... (Miercuri, 19 aprilie 2017, 9:20)

   SavuSilviu [anonim] i-a raspuns lui xanti

   Ahahhahaa... se vede ca tu nu ai vazut facultatea nici de la poarta. Bro... ar trebuii sa ni se dea bani ca ne-am pierdut 4 ani din viata. Lasa labarelile astea de postac lobotomizat
 • -6 (10 voturi)    
  Fake news (Miercuri, 19 aprilie 2017, 1:12)

  Setalcott [utilizator]

  CNN: "The executive order, though, does not take direct action to fundamentally change either portion, instead initiating a series of reviews and assessments and calling on federal departments to begin proposing reforms to the programs."

  http://www.cnn.com/2017/04/17/politics/trump-wisconsin-buy-american/index.html


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică