Papa Francisc a facut duminica apel la pacea in Orientul Mijlociu si in Siria, "tara martir si victima a unui razboi care nu inceteaza sa semene oroare si moarte", in traditionala sa binecuvantare Urbi et Orbi, relateaza AFP si EFE, citate de Agerpres.

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

In fata a mii de credinciosi reuniti in Piata Sf. Petru, papa Francisc l-a implorat pe Dumnezeu sa aduca "pace in intreg Orientul Mijlociu" si sa-i ajute pe toti "cei care contribuie activ sa aduca usurare si confort populatiei civile din Siria".

Suveranul Pontif a denuntat cu aceasta ocazie "atacul infam" care a avut loc sambata in localitatea Rashideen in apropiere de Alep (Siria) impotriva unor refugiati care erau evacuati in camioane si al carui ultim bilant se ridica la peste 112 morti.

Papa l-a implorat, de asemenea, pe Dumnezeu sa le dea responsabililor natiunilor "curajul sa evite expansiunea conflictelor si sa opreasca traficul de arme".

Dupa liturghia de Pasti, papa le-a reamintit crestinilor in traditionala binecuvantare (Urbi et Orbi) ca Hristos a Inviat si devine tovaras de drum pentru toti cei obligati sa-si paraseasca tarile din cauza conflictelor armate, atacurilor teroriste, foametei si regimurilor opresive.

Inaltul parinte a adresat aceasta rugaciune pentru majoritatea conflictelor din lume, incepand cu Pamantul Sfant si continuand cu Sudanul de Sud, Irakul sau Republica Democratica Congo.

Cu aceasta binecuvantare papa Francisc a incheiat traditionala Liturghie de Pasti in prezenta a mii de credinciosi reuniti in piata Bazilicii Sf.Petru, incadrati de un important dispozitiv de securitate.

Intreaga piata din jurul catedralei a fost incercuita de agenti care au verificat fiecare geanta in parte. Accesul in piata a fost posibil prin trecerea printr-o poarta de detectare a metalelor, asemeni celor instalate in aeroporturi.