Procurorii germani au indoieli in privinta autenticitatii scrisorilor care sugereaza ca militanti islamisti au atacat autocarul Borussiei Dortmund, un anchetator spunand, potrivit unui ziar german, ca in spatele atacului cu bomba se afla probabil extremisti de dreapta, transmite Reuters.

Autocarul celor de la Borussia DortmundFoto: Captura YouTube

Trei scrisori identice, printate in germana, gasite langa locul atacului, afirma ca acesta a fost desfasurat “in numele lui Allah”, potrivit ARD.

Scrisorile fac referire la avioanele de recunoastere Tornado trimise de Germania in cadrul campaniei impotriva Statului Islamic.

Dar un raport al anchetatorilor afirma ca sunt “indoieli semnificative” in privinta scrisorilor si sugereaza ca au fost concepute pentru a insela si a crea opinia ca exitsa o motivatie islamista, potrivit ARD.

“Este corect. Intr-adevar exista indoieli”, a spus o purtatoare de cuvant a procuraturii, refuzand insa sa dea mai multe detalii pentru ca investigatia este in desfasurare.

Bild citeaza un anchetator care a spus ca “circumstantele ne fac sa credem ca cel mai probabil vinovatii sunt de extrema-dreapta”.