Ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a avut o convorbire cu omologul sau de la Beijing, Wang Yi, despre criza siriana si situatia periculoasa din peninsula Coreeana, dupa o exarcebare a tensiunilor intre Washington si Phenian, scrie News.ro citand Reuters.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

De asemena, cei doi diplomati au discutat despre o posibila intalnire bilaterala intre reprezentantii Chinei si Rusiei.

Aceasta convorbire are loc intr-un context geopolitic extrem de complicat, dupa ce seful diplomatiei chineze a avertizat ca un conflict poate izbucni in orice moment in Coreea de Nord si a indemnat la dialog din partea Washingtonului.

Armata nord-coreeana a amenintat ca va "devasta fara mila" Statele Unite daca Washingtonul alege sa lanseze un atac asupra Phenianului, in timp ce mai multe nave de razboi americane se indreapta spre peninsula Coreeana.

"Cele mai dure contractiuni impotriva fortelor navale americane si a Statelor Unite vor fi luate intr-o maniera lipsita de mila, tocmai pentru a nu permite supravietuirea agresorilor", se arata intr-un comunicat transmis de armata nord-coreeana prin agentia KCNA.

Presedintele Trump a avertizat pe Twitter: "Coreea de Nord cauta probleme".

De asemenea, el a afirmat ca un acord comercial americano-chinez ar fi "mult mai bun pentru ei, daca ar rezolva problema nord-coreeana".

Situatia este una extrem de complicata si in Siria, dupa presupusul atac chimic lansat de fortele guvernamentale siriene asupra civililor din provincia Idlib, care a fost urmat de un atac american cu rachete de croaziera asupra bazei aeriene de la al-Shaayrat.

In ultimele doua saptamani, relatiile ruso-americane au coborat la un minim istoric in ciuda sperantelor presedintelui Trump de a dezvolta o prietenie intre Moscova si Washington.