Vaticanul a anuntat luni deschiderea "spalatoriei papei Francisc", un serviciu gratuit pus la dispozitie "persoanelor sarace, in special fara celor adapost", relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.

Curtea din interiorul VaticanuluiFoto: HotNews.ro

Astfel, persoanele vor putea "sa spele, sa usuce si sa-si calce" hainele la Centrul "Genti di Pace" al comunitatii din Sant'Egidio, un vechi centru spitalicesc din Roma gestionat de aceasta asociatie catolica.

La acest serviciu care incepe luni se vor adauga in urmatoarele luni si altele furnizate in acelasi loc precum frizerie, dus, pastrarea hainelor, un ambulator medical si distribuirea de produse de prima necesitate.

In total au fost instalate sase masini de spalat, sase uscatorii si mai multe fiare de calcat, a precizat sursa.

Acest nou serviciu pentru persoane fara adapost se adauga unui alt serviciu pus la dispozitia celor nevoiasi: o sala de dusuri instalata in apropiere de coloanele din Piata San Pietro.

Anul trecut a inceput sa opereze in aceeasi locatie un ambulator medical unde persoanele fara adapost pot primi asistenta de la medicii voluntari din cadrul asociatiei italiene Medicina Solidale.