Presedintele american Donald Trump condamna atentatele din duminica Floriilor din Egipt contra unor biserici, revendicate de Statul Islamic, declarandu-se "intristat sa auda despre atacul terorist" impotriva unui aliat al Statelor Unite, scrie News.ro, citand The Associated Press. Seful statului american afirma, intr-un mesaj postat duminica pe Twitter, ca are "mare incredere" in faptul ca omologul sau egiptean Abdel-Fattah el-Sisi "va gestiona situatia adecvat".

Donald TrumpFoto: Agerpres/AP

Atentatele din ziua Floriilor impotriva unor biserici crestine copte din orasul Tanta din Delta Nilului si din Alexandria au fost comise la mai putin de o saptamana dupa ce Donald Trump l-a primit pe omologul sau egiptean el-Sisi la Casa Alba.

Cei doi lideri si-au reafirmat, in cadrul intalnirii, angajamentul de a coopera in lupta impotriva unor grupari radicale precum Statul Islamic.

Cel putin 45 de oameni si-au pierdut viata in doua atentate comise duminica in timpul slujbei de Florii la doua biserici copte din Egipt. Ambele atacuri au fost revendicate de Statul Islamic.