Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a afirmat ca Rusia este "responsabila prin procura" pentru moartea fiecareia dintre cele 87 de victime ale prezumtivului atac chimic din Khan Sheikhoun, in nord-vestul Siriei, scrie AFP.

Michael FallonFoto: Gov.uk

Intr-un editorial publicat in Sunday Times, Michael Fallon a acuzat Rusia ca este responsabila de acest atac, in calitate de "principal sustinator" al regimului Bashar al-Assad.

"Prin procura, Rusia este responsabila de fiecare moarte a unui civil saptamana trecuta. Daca Rusia vrea sa fie absolvita de orice responsabilitate pentru viitoare atacuri, Vladimir Putin trebuie sa-si respecte angajamentele de dezmembrare reala a arsenalului de arme chimice ale lui Assad si sa se angajeze deplin in eforturile Natiunilor Unite pentru pace", a scris ministrul.

"Putem pune capat suferintelor fara sfarsit ale sirienilor, dar doar daca Moscova primeste mesajul loviturilor de joi seara", a adaugat acesta, referindu-se la cele 59 de rachete de croaziera Tomahawk trase spre baza siriana Al-Shaayrate de pe doua nave americane din Mediterana.

Sambata, ministrul britanic al Afacerilor externe Boris Johnson a anuntat ca isi anuleaza vizita prevazuta luni in Rusia din cauza "dezvoltarilor din Siria care au schimbat fundamental situatia".

Ministerul rus al Afacerilor externe din Rusia a repicat, duminica, ca anularea vizitei confirma "inca o data indoielile noastre legate de valoarea adaugata a unui dialog cu britanicii, care nu au pozitii proprii asupra majoritatii chestiunilor actuale si nici influenta reala asupra derularii evenimentelor, ramanand in umbra partenerilor lor strategici".