Casa Alba a afirmat vineri ca loviturile aeriene ale SUA impotriva bazei militare Shayrat din Siria, autorizate de presedintele Donald Trump, au trimis un semnal puternic intregii lumi, transmite Reuters.

Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale americane, nu a răspuns însă la întrebarea dacă Trump va ordona și alte atacuri militare împotriva regimului de la Damasc, acuzat de un atac cu arme chimice la Khan Shaykhun, soldat marți cu zeci de victime civile.

"În primul rând, președintele crede că guvernul sirian, regimul Assad trebuie cel puțin să accepte respectarea acordurilor pe care le-a încheiat de a nu folosi arme chimice. Cred că acesta ar trebui să fie un standard minim stabilit în întreaga lume", a declarat Spicer presei, scrie Agerpres.

O sursă militară confidențială a indicat vineri unor ziariști că există suspiciuni privind un "ajutor" de care ar fi beneficiat forțele președintelui sirian Bashar al-Assad pentru atacul chimic. Militarul de rang înalt nu a nominalizat însă explicit Rusia ca furnizoare a acestui sprijin, informează AFP. În schimb, el a afirmat că în orice caz "rușii nu au reușit să controleze activitatea partenerului lor sirian". Aviația militară rusă este prezentă la Shayrat, de unde — potrivit informațiilor obținute de SUA — au decolat avioanele siriene care au folosit armamentul chimic.