Politia suedeza a arestat vineri un barbat in suburbia Marsta din nordul capitalei Stockholm, a relatat ziarul Aftonbladet, citat de Xinhua. Potrivit publicatiei, barbatul era ranit usor si a declarat ca este autorul atacului in urma caruia au murit patru oameni si au fost raniti mai multi.

Politia a confirmat ca a arestat o persoana in legatura cu incidentul. n purtator de cuvant al politiei regionale a afirmat ca respectivul a fost identificat si ca semana cu fotografia si descrierea soferului care a intrat vineri cu un camion in multimea de pe o strada comerciala, transmite Reuters. AFP adauga ca anchetatorii au precizat ca barbatul retinut nu este soferul cautat, ale carui imagini inregistrate de camerele de supraveghere au fost facute publice.

Cel mai recent bilant al atacului, comunicat de autoritatile sanitare este de patru morti - dintre care unul in spital - si 15 raniti, inclusiv copii, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Amintim ca un sofer a intrat, vineri, cu un camion direct in multime pe o strada din centrul capitalei Suediei, Stockholm. Premierul Stefan Lofven a declarat ca exista indicii privind un "act terorist".