Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, le-a marturisit joi dupa-amiaza unor congresmeni ca ia in considerare initierea unei actiuni militare in Siria in urma atacului chimic asupra civililor din provincia Idlib. De asemenea, miliardarul republican a subliniat ca intelege gravitatea situatiei, transmite News.ro citand CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unei surse politice, presedintele american nu este decis daca sa mearga inainte cu o actiune militara, dar va purta discutii in acest sens cu seful Pentagonului.

Trump se bazeaza pe judecata secretarului Apararii, James Mattis.

Pentagonul are pregatite mai multe optiuni de lunga durata pentru a distruge capacitatea regimului sirian de a folosi arme chimice impotriva civililor si rebelilor.

Insa, sursa politica a precizat ca nicio decizie nu a fost luata pentru moment cu privire la o actiune militara in Siria.

Donald Trump a catalogat atacul chimic drept o actiune "atroce" care i-a schimbat pozitia cu privire la Basgar al-Assad.

Declaratiile sunt cu atat mai neasteptate cu cat administratia Trump a adoptat un ton mai bland fata de regimul lui Bashar al-Assad si a pledat pentru relatii mai bune cu Rusia.