Cancelarul german Angela Merkel a multumit marti poporului libanez pentru "marea sa vointa umanitara" ilustrata prin primirea in Liban a peste un milion de refugiati sirieni si a dat asigurari ca Germania va continua sa sprijine economic aceasta tara pentru a face fata crizei migratiei si pentru a-si revitaliza economia, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-o declaratie data presei la Berlin alaturi de premierul libanez Saad Hariri, sefa guvernului german a subliniat ca "putine tari sunt atat de afectate de ceea ce se intamplat in Siria cum este Libanul".

Angela Merkel a semnalat totodata ca Germania este al doilea cel mai mare donator de fonduri pentru Liban, oferind acestei tari anul trecut ajutoare in valoare de circa 386 de milioane de euro destinate nu doar asistarii refugiatilor sirieni, ci si revitalizarii economiei libaneze aflate intr-o situatie critica.

La randul sau, premierul Hariri a insistat ca in Liban - tara cu o populatie de numai patru milioane de locuitori - s-au refugiat intre un milion si un milion si jumatate de sirieni, situatie ce reprezinta o povara pentru economia si societatea libaneza, in pofida ajutorului international primit.

El a mai subliniat ca tara sa are nevoie de ajutor international, nu doar pentru a face fata crizei refugiatilor, ci si pentru combaterea terorismului, el afirmand la Berlin ca "investitia in lupta impotriva terorismului merita efortul".