Un bebelus in varsta de patru zile se numara printre cei peste 480 de migranti salvati sambata de nave umanitare, in cursul unor operatiuni de cautare si salvare din Marea Mediterana, scrie News.ro, citand Reuters. Nou-nascutul calatorea intr-o barca de cauciuc, alaturi de migranti din Africa de Nord si Centrala, Sri Lanka si Yemen.

Vasul, alaturi de altul identic, plutea in deriva la aproximativ 22 de mile nautice nord de orasul libian Sabratha, cel mai frecvent folosit punct de plecare folosit de traficantii de persoane din Libia.

Operatiunea de salvare a fost desfasurata de ONG-ul spaniol Proactiva Open Arms si a durat trei ore.

Mama bebelusului, o femeie din Nigeria in varsta de 29 de ani, si tatal lui, un muncitor din Ghana, in varsta de 34 de ani, au fost salvati de asemenea. Ei au trait in Libia timp de peste doi ani, inainte de a decide sa plece in Europa.

"Vrem sa mergem in Franta sau Germania, familia noastra are un viitor acolo", a spus tatal nou-nascutului.

Aproape 600 de migranti au murit anul acesta in timp ce incercau sa ajunga in Italia din nordul Africii, a estimat Organizatia Internationala a Migratiei. Circa 4.600 de oameni au murit anul trecut.

In total, 181.000 de migranti au ajuns in Italia in 2016, aproximativ jumatate din totalul celor care au ajuns in UE pe mare.