Bob Dylan a primit, intr-o ceremonie privata care a avut loc sambata, medalia de aur si diploma aferente premiului Nobel pentru Literatura, potrivit unui anunt facut de Academia Suedeza, informeaza AFP, citata de News.ro.

Bob DylanFoto: bobdylan.com

Medalia de aur si diploma i-au fost inmanate lui Bob Dylan intr-o ceremonie privata care a avut loc la Stockholm si la care au participat 12 membri ai Academiei.

Informatia a fost oferita de Sara Danius, secretarul permanent al Academiei Suedeze. "A privit indelung medalia de aur, mai ales reversul minunat realizat - un tanar care sta sub un laur si isi asculta muza", a sscris Danius pe blogul sau.

Ceremonia a avut loc intr-un spatiu tinut secret. Intalnirea lui Dylan cu membrii Academiei a avut loc sambata, inaintea primului concert pe care artistul l-a programat anul acesta la Stockholm, eveniment care a deschis turneul european, in care isi va promova cel mai recent album, "Triplicate". Al doilea concert al lui Dylan in capitala suedeza va avea loc duminica.

Bob Dylan nu a livrat discursul de primire a premiului Nobel, la aceasta intalnire. Discursul, numit Lectia Nobel, trebuie prezentata daca doreste sa primeasca suma de bani asociata acestei distinctii - 891.000 de dolari (8 milioane de coroane suedeze).

El are ragaz pana pe 10 iunie sa transmita discursul, care poate lua orice forma (mesaj video sau chiar un cantec) de primire a distinctiei.

"Academia are motive sa creada ca va primi o versiune inregistrata", a mai spus Danius.