Un tribunal din Turcia a dispus suspendarea activitatii portalului olandez de calatorii Booking.com in aceasta tara pentru "concurenta neloiala", a anuntat Asociatia Agentiilor de Turism din Turcia (Tursab), citata de AFP.

Booking.com, interzis in TurciaFoto: Hotnews

"Decizia a fost luata pentru a opri activitatile de concurenta neloiala Booking.com intr-un proces deschis de Tursab", scrie un comunicat al Asociatiei, postat pe site-ul sau. Compania nu va mai putea vinde pachete turistice la hoteluri sau alte unitati de cazare din Turcia, mai scrie in comunicat.

Autoritatea in domeniu din Turcia condamnase anterior site-ul, creat in Olanda in 1996, la plata unei amenzi de aproape 700.000 de dolari, mai scrie comunicatul Tursab.

Reprezentantii Booking.com au spus ca nu sunt de acord cu decizia judecatorilor si ca o vor contesta.

"Ca o companie de e-commerce si tehnologie suntem convinsi ca noi contribuim la concurenta sanatoasa de pe piata oefrind utilizatorilor din Turcia o platforma transparenta si accesibila pentru a compara si a rezerva locuri de cazare peste tot in lume", au transmis reprezentantii companiei citati de Associated Press.

Site-ul a inceput sa opreasca, joi, vanzarea de pachete turistice in Turcia pentru utilizatorii din aceasta tara, la o zi dupa decizia instantei de a bloca activitatea companiei in Turcia.

Decizia nu afecteaza doar Booking.com. Potrivit unor analisti de pe piata turismului din Turcia, hotararea va lovi puternic si sectorul hotelier turcesc, pentru ca hotelurile din aceasta tara primesc 35% din clienti prin intermediul rezervarilor facute pe site-urile specializate, Booking.com avand o cota importanta.