Mai multe persoane au fost ranite joi dupa-amiaza, intr-o incaierare intre opozanti si sustinatori ai presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan in fata Consulatului si Ambasadei Turciei, situate pe strada Montoyer, la Bruxelles, a declarat o sursa judiciara pentru Belga, citeaza News.ro.

Politia a intervnit la incidente importante in fata consulatului si ambasadei, potrivit acestei surse. O ancheta a fost deschis, a precizat sursa citata. Incidentele erau in curs catre ora locala 20.30 (21.30, ora Romaniei).

Insa sustinatorii si opozantii presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan au fost dspartiti de politie, care detinea controlul asupra situatiei, a constat agentia Belga la fata locului. O sectie de votare in refrendumnul pe tema consolidarii presedintelui turc functioneaza in incinta.

O agresiune violenta a avut loc imediat dupa ora locala 19.00 (20.00, ora Romtniei). Politia a reusit sa desparta cele doua grupuri, alcatuite din aproximativ zece turci si respectiv kurzi. O agitatie importanta era inca vizibila de partea kurda a unei baricade instituite de politie. O autopompa a fost trimisa la fata locului, insa nu a fost folosita. Numarul ranitilor si eventualelor persoane era necunoscut. Insa politia a anuntat ca unele persoane ranite au fost spitalizate.

Presedintele turc se afla in plina campanie in tara sa, dar si in randul diasporei europene in vederea referendumului de la 16 aprilie prin care spera sa obtina puteri conserabile