Orase rupte de lume, fara electricitate, acoperisuri smulse, iahturi esuate. Nordul Australiei pare miercuri "o zona de razboi", potrivit autoritatilor locale, dupa ce a fost maturat de un ciclon puternic, scrie AFP.

Ciclonul Debbie, de categoria patru, s-a dezlantuit marti in statul Queensland. Vantul violent care a atins si pese 270 de km la ora a devastat unele dintre obiectivele turistice ale regiunii.

Apoi a fost retrogradat la o furtuna tropicala, dar Biroul National de Meteorologie a avertizat asupra posibilitatii unor noi rafale violente si a unor ploi ¬intense¬, care ar urma sa provoace inundatii.

Circa 50.000 de case au ramas fara energie electrica.

Furtuna pare pentru moment ca nu a ucis nicio persoana Un barbat a fost ranit grav marti in timpul prabusirii unui perete.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate preventiv.

Cele mai populare insule turistice aproape de Marea Bariera de Corali au fost lovite greu.

Fotografii postate pe retelele sociale arata un avion usor rasturnat, iahturi distruse, stalpi de electricitate si copaci cazuti peste case.

Primarul consiliului regional Whitsunday, Andrew Willcox descris zona ca "o zona de razboi". "Acest oras frumos de coasta este pe jumatate devastat, dar il vom reconstrui', a declarat el la un post de televiziune.