Liderii republicani si democrati ai Comisiei de Informatii a Statelor Unite au confirmat, luni, ca ginerele presedintelui Donald Trump, Jared Kushner, a fost de acord sa fie intervievat in cadrul investigatiei asupra activitatilor rusesti din jurul alegerilor din 2016, scrie Reuters.

Jared KushnerFoto: Wikipedia

Acestia au mai adaugat ca un calendar pentru aparitia lui Kushner - consilier senior al lui Donald Trump - nu a fost inca stabilit.

"Cu siguranta domnul Kushner nu este ultima persoana careia comisia ii va solicita sa depuna marturie, insa ne asteptam ca acesta sa fie in masura sa ofere raspunsuri la intrebari-cheie aparute in cercetarea noastra", se arata intr-o declaratie comuna a senatorilor Richard Burr si Mark Warner.

Kushner va fi chestionat in legatura cu intalnirile pe care le-a aranjat cu ambasadorul Federatiei Ruse la Washington, Serghei Kislyak, intalniri care au avut loc intre momentul castigarii alegerilor si instalarea ca presedinte a lui Trump.

De asemenea, investigatorii vor sa afle detalii despre intalnirea dintre ginerele lui Trump si directorul unei banci ruse de stat, afectata de sanctiunile internationale impotriva Rusiei.

Pana in acest moment, Casa Alba a admis doar existenta unei intalniri Kushner - Kislyak, la inceputul lunii decembrie la Trump Tower si la care a participat si fostul consilier pe securitate nationala Michael Flynn.

Dar NYTimes scrie ca ginerele lui Trump s-a intalnit ulterior, la cererea ambasadorului rus, cu Serghei N. Gorkov, seful bancii ruse Vnesheconombank.

Jared Kushner, ginerele presedintelui Donald Trump, va conduce o agentie special infiintata pentru el la Casa Alba, anunta Fox News. Kushner, un personaj extrem de influent din anturajul lui Trump, va avea rolul de a schimba modul in care se face politica in SUA prin implementarea unor solutii din sectorul de afaceri.

Trump se bazeaza foarte mult pe expertiza familiei sale: fiica sa Ivanka, sotia lui Kushner, are deja rezervat un birou la Casa Alba.

Agentia pe care o va conduce Kushner va angaja fosti directori executivi ai unor mari corporatii americane, transmite Fox News, care preia Washington Post. "Guvernul trebuie condus ca o mare companie americana. Speram sa avem succes pentru clientii nostri, care sunt cetatenii nostri", a spus Kushner despre viitorul sau rol.