Atacatorul de la Palatul Westminster, Khalid Masood, a acţionat singur si nu exista nicio informaţie care să indice ca sunt planificate noi atacuri, a anuntat Scotland Yard, potrivit BBC.

Atacatorul de la Londra primind ingrijiriFoto: Captura YouTube

"Trebuie să acceptăm cu toţii că există posibilitate să nu înţelegem niciodată de ce a facut asta", a declarat un reprezentant al politiei londoneze, Neil Basu.

Patru persoane au murit si 50 au fost ranite, miercuri, după ce Khalid Masood a intrat cu maşina în trecătorii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist în curtea Parlamentului. Masood a fost impuscat mortal de politie.

Detectivi au confirmat că intregul atac a durat 82 de secunde.

"Credem in continuare ca Masood a acţionat de unul singur în acea zi şi nu există nicio informaţie care să sugereze că sunt planificate alte atacuri. Chiar dacă a acţionat singur în pregatirea atacului, noi trebuie să stabilim cu absolută claritate de ce a comis aceste acte de neimaginat, pentru a le da un raspuns famililor celor ucisi si victimelor şi supravieţuitorilor acestei actrocităţi", a adaugat politistul.

"Suntem determinati sa intelegem daca Masood a fost un atacator singuratic inspirat de propaganda terorista sau daca a fost incurajat, sprijinit sau directionat de altii", a incheiat Neil Basu.