Paisprezece persoane cu varste cuprinse intre 20 si 27 de ani s-au dezbracat si s-au legat cu lanturi, vineri, la Auschwitz (Polonia) in fata celebrei inscriptii "Arbeit macht frei" a fostului lagar nazist, dupa ce au taiat gatul unei oi, a anuntat muzeul lagarului, potrivit AFP.

UPDATE Un ziar din Cracovia afirma ca tinerii ar fi incercat sa atraga atentia asupra razboiului din Ucraina

Membrii grupului, barbati si femei, ale caror identitati si motive nu se cunosc, s-au legat intre ei cu lanturi. Potrivit unei televiziuni locale, scena a fost filmata cu o drona.

Acestia au afisat si un banner pe care scria cu rosu "love".

Gardienii muzeului au intervenit imediat, a precizat muzeul, intr-un mesaj publicat pe Twitter.

Intregul grup a fost retinut, a precizat purtatoarea de cuvant al politiei locale, Malgorzata Jurecka.

"Aceste persoane vor fi transferate la comisariat pentru a fi interogate. Un important grup de politisti este prezent" la fata locului, a adaugat aceasta.

"Un astfel de incident este inedit la Auschwitz, nu doresc sa comentez", a declarat directorul Muzeului, Piotr Cywinski. "Nu cunosc motivele lor".

Intre 1940 si inceputul lui 1945, Germania nazista a exterminat la Auschwitz-Birkenau circa 1,1 milioane de oameni, dintre care un milion de evrei din diferite tari europene. Lagarul, unde au mai murit 80.000 de polonezi, 25.000 de romi si 20.000 de soldati sovietici, a fost eliberat de Armata Rosie in ianuarie 1945.