FBI-ul are informații de natura să indice ca anumiti oameni din echipa de campanie a lui Donald Trump au comunicat si colaborat cu agenți ruși pentru obtinerea si dezvaluirea de informații dăunătoare pentru campania lui Hillary Clinton, au declarat oficialii americani pentru CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul FBI James Comey a confirmat intr-o audiere in comitet ca ancheteaza presupusa interferenta rusa in alegerile prezidentiale din 2016, in favoarea actualului presedinte.

FBI-ul revizuieste informatiile respective, care includ inregistrari de informatii de date persoanle, de calatorie, de afaceri si de telefon si despre anumite intalniri, potrivit acelorasi oficiali americani.

Informatiile obtinute ridica suspiciuni anchetatorilor FBI de contrainformatii ca coordonarea oamenilor lui Trump cu rusii ar fi avut loc, desi oficialii au avertizat ca informatiile nu au fost concludente si ca ancheta este in curs de desfasurare.

Presedintele Comisiei de Informatii a Camerei Reprezentantilor, republicanul Devin Nunes, a declarat miercuri ca este posibil ca, in lunile de dupa alegeri, o parte a comunicatiilor personale ale presedintelui Donald Trump sa fi fost prinse in supravegheri "accidentale" care implica o putere straina, informeaza Reuters.

Nunes a afirmat ca toate informatiile aditionale pe care le-a vazut au fost colectate legal in noiembrie, decembrie si ianuarie - dupa ziua alegerilor- insa numele unor oficiali din anturajul lui Trump implicati au fost nemascate, iar transcripturile au fost diseminate la scara larga in cadrul agentiilor de spionaj.

Nunes a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa organizata la doua zile dupa ce directorul FBI James Comey a confirmat intr-o audiere in comitet ca ancheteaza presupusa interferenta rusa in alegerile prezidentiale din 2016, in favoarea actualului presedinte.