Premierul britanic Theresa May, care a prezidat reuniunea comitetului de urgenta COBRA, a declarat miercuri ca detaliile "atacului terorist bolnav si depravat" continua sa apara, dar a precizat ca nivelul de amenintare terorista va ramane "sever", ca si pana acum relateaza The Guardian, citat de News.ro.

Ea a confirmat ca a fost vorba de un sigur atacator si a precizat ca Politia va oferi noi informatii in urmatoarele ore.

"Gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de toti cei care au fost afectati", a spus ea, aducandu-le un omagiu politistilor si echipajelor de interventie in situatii de urgenta, carora le-a multumit "in numele intregii tari".

Premierul a subliniat ca atacatorul nu a ales intamplator Parlamentul ca tinta, pentru ca acesta este un simbol al democratiei, libertatii si statul de drept.

"Orice tentativa de a invinge valorile prin violenta este sortita esecului", a subliniat sefa Guvernului de la Londra, adaugand: "Parlamentul se va reuni ca de obicei, londonezii se vor trezi si isi vor face treburile ca de obicei (￯), fara a ceda niciodata terorii si fara a permite niciodata vocilor urii si raului sa ne dezbine", a afirmat ea.

Reuniunea COBRA a durat 45 de minute, potrivit Sky News, care precizeaza ca Theresa May a ordonat coborarea in berna a drapelelor de pe sediul Guvernului.