Autoritatile germane au anuntat miercuri ca vor expulza in premiera doi barbati nascuti in tara, dar ai caror parinti erau cetateni straini, scrie News.ro, citand BBC. Cei doi tineri sunt de origine algeriana, respectiv nigeriana, si au fost arestati luna trecuta, suspectati ca pregateau un atentat terorist pe teritoriul Germaniei.

Politistii au descoperit o arma si un drapel al Statului Islamic in apartamentele celor doi tineri din Gottingen, oras universitar situat in apropiere de Hanovra.

Desi cei doi barbati nu au fost niciodata pusi sub acuzare, acestia sunt suspectati ca pregateau un atentat terorist in Germania.

Autoritatile au renuntat sa-i aduca pe suspecti in fata justitiei, tocmai din cauza ca nu au reusit sa stabileasca in mod cert ca exista intentia comiterii unui atentat terorist, insa cei doi tineri sunt considerati prea periculosi pentru a fi eliberati in societate.

Ministrul de Interne din Saxonia Inferioara, Boris Pistorius, a declarat ca expulzarea celor doi tineri va avea loc cat mai curand posibil, cu siguranta pana la jumatatea lunii aprilie.

Autoritatile germane poarta deja discutii in acest sens cu Nigeria si Algeria, iar cei doi suspecti nu vor mai putea sa intre vreodata in Germania.