Americanii cred cu tarie ca schimbarile climatice se intampla si ca emisiile de carbon trebuie reduse, dar putini dintre ei sunt siguri ca aceste lucruri ii vor afecta personal. O serie de date publicate de catre cercetatorii de la Universitatea Yale ofera o perspectiva complexa asupra parerilor opiniei publice despre incalzirea globala, potrivit New York Times.

Incalzire globala Foto: NOAA

La nivel national, aproximativ 75% dintre persoanele adulte sustin reglementarea emisiilor de dioxid de carbon in general. Cu toate acestea, legiuitorii au eliminat planul administrativ al fostului presedinte, Barrack Obama, care se ocupa de aceasta problema si isi propunea scaderea emisiilor de gaze.

Studiul arata faptul ca mai mult de jumatate dintre adulti considera ca incalzirea globala va afecta cetatenii Statelor Unite ale Americii, dar semnificativ mai putini cred ca le aduce vreun prejudiciu personal.

Asta arata faptul ca perceptia riscului este adevarata problema a opiniei publice. Explicatia ar putea fi ca incalzirea globala are efecte vizibile pe termen lung si ca oamenii sunt motivati sa actioneze impotriva amenintarilor iminente pe termen scurt.