Politia elena a interceptat opt pachete suspecte la un centru de sortare a corespondentei la Atena, luni, dupa ce doua scrisori-capcana au ajuns saptamana trecuta la sediul FMI din Paris si la Ministerul german de Finante, relateaza Reuters.

"Opt pachete suspecte care aveau ca destinatari persoane din tari europene au fost localizate si confiscate astazi (luni .. n.r.)"., a anuntat politia intr-un SMS transmis jurnalistilor, citeaza News.ro.

Un pachet cu explozibili a ajuns saptamana trecuta la sediul ministerului german de Finante de la Berlin, fiind adresat ministrului Wolfgang Schaeuble. Respectivul colet, care a fost expediat de o grupare anarhista din Grecia, a fost descoperit in biroul de sortare a corespondentei si a fost detonat controlat de genisti.

Joi, o scrisoare cu explozibili a provocat ranirea unei femei la sediul FMI din Paris. Scrisoarea fusese trimisa tot din Grecia.

Schaeuble si FMI sunt extrem de contestati in Grecia, pentru ca au cerut impunerea unor masuri de austeritate, in schimbul unor pachete de salvare pentru executivul de la Atena.

Faptele au fost revendicate de Conspiratia Celulelor de Foc, una dintre numeroasele grupari violente antisistem din Grecia. De altfel, gruparea este acuzata de fortele de ordine ca s-a aflat in spatele a aproximativ 150 de acte infractionale din 2009, inclusiv trimiterea unei serii de scrisori-capcana ambasadelor europene de la Atena.