Directorul FBI James Comey l-a contrazis luni pe presedintele Donald Trump, care il acuzase in urma cu doua saptamani, pe Twitter, pe Barack Obama ca a plasat Trump Tower sub ascultare in timpul campaniei prezidentiale din 2016, scrie AFP.

"Departamentul (Justitiei) nu are informatii care sa sustina aceste tweeturi", a declarat James Comey, in cadrul unei audieri in Camera Reprezentantilor.

"Niciun presedinte nu ar putea" sa ordone astfel de interceptari, a explicat el, subliniind "rigoarea" procedurilor juridice pentru a intercepta cetatenii americani, care implica semnatura unui judecator specializat.

Directorul agentiei de interceptari NSA, amiralul Mike Rogers, a negat si el, ulterior, ca Washingtonul ar fi putut cere serviciilor britanice de informatii sa-l spioneze pe Donald Trump, asa cum a insinuat un comentator conservator, preluat apoi de purtatorul de cuvant al Casei Albe, saptamana trecuta.

"Nu am vazut nimic de acest gen la NSA si nimeni nu ne-a cerut sa efectuam o astfel de activitate", a declarat Mike Rogers, in cursul aceleiasi audieri parlamentare.

Seful puternicei agentii de informatii a subliniat ca o astfel de cerere ar fi prejudiciat legaturile dintre Londra si Washington.

Londra a caracterizat saptamana trecuta drept "ridicol" sa iti imaginezi ca Barack Obama a cerut serviciilor britanice sa-l spioneze pe Donald Trump.