Noua Zeelanda a expulzat un atasat din cadrul Ambasadei SUA dupa ce Washingtonul a refuzat sa ii ridice imunitatea diplomatica, in contextul unui "incident" in urma caruia el s-a ales cu un ochi vanat si cu nasul spart, anunta presa si autoritatile de la Wellington, potrivit Reuters.

Politia neo-zeelandeza a declarat ca agentii sai au raspuns, in data de 12 martie, la un incident produs in apropiere de capitala Wellington in care a fost implicat un angajat al Ambasadei SUA. Politia nu a precizat cu ce activitati se ocupa acesta in cadrul Ambasadei.

Guvernul SUA a refuzat ulterior o solicitare a politiei de ridicare a imunitatii diplomatice, a anuntat luni Ministerul de Externe al Noii Zeelande.

New Zealand Herald l-a identificat pe barbat ca fiind un atasat in cadrul ambasadei si a precizat ca barbatul a parasit tara, cu un ochi vanat si cu nasul spart.

O purtatoare de cuvant a Ambasadei SUA a declarat ca se afla in legatura cu autoritatile neo-zeelandeze.

"Luam in serios orice sugestie ca personalul nostru a cazut sub standardele inalte de comportament asteptate din de la personalul guvernului SUA", a declarat reprezentanta Ambasadei SUA.