Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a intalnit vineri, la Moscova cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, ocazie cu care presedintele moldovean l-a rugat pe liderul de la Moscova sa prelungeasca dupa 20 martie amnistia in privinta migrantilor moldoveni din Rusia, noteazaRadio Chisinau.

Igor Dodon si Vladimir PutinFoto: Facebook / Igor Dodon

De asemenea, Igor Dodon afirma pe pagina sa de Facebook ca i-a propus lui Vladimir Putin sa examineze posibilitatea incheierii unui acord moldo-rus despre dubla cetatenie, astfel incat moldovenii care locuiesc permanent in Federatia Rusa sa nu mai fie nevoiti sa renunte la cetatenia R. Moldova.

Igor Dodon a vorbit cu Vladimir Putin si despre situatia transnistreana si l-a informat pe aceste despre intentia de a se intalni pana la sfarsitul lunii cu liderul separatist de la Tirasppol Vadim Krasnoselski.

Igor Dodon spune si ca i-a dus cadou liderului de la Kremlin, cateva sticle de vin din colectia personala a lui Vladimir Putin, ce se pastreaza in beciurile de la Cricova inca din anii 2002-2003.

Publicatia rusa Vesti.ru a ironizat cadoul spunand ca Dodon i-a adus lui Putin vinul care deja e al lui, scrie si Agora.md. "Mi-ati adus ce e deja al meu", a glumit Putin.

O alta publicatie ruseasca, MK, scrie ca Dodon l-a asteptat pe Putin in antecamera timp de 4 ore.