Uniunea Europeana si Statele Unite trebuie sa mentina sanctiunile impotriva Rusiei pana cand se inregistreaza progrese in implementarea acordurilor de la Minsk privind incetarea conflictului din Ucraina, a declarat ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, citat de Reuters.

"Este important ca Europa si SUA sa prezinte un front unit" fata de Rusia, a afirmat el, intr-un interviu care urmeaza sa apara sambata in ziarul Passauer Neue Presse. "Pana acum, Statele Unite au sustinut aceasta intelegere comuna si sper ca lucrurile sa ramana la fel", a adaugat seful diplomatiei germane, potrivit Agerpres.

Cancelarul german Angela Merkel s-a intalnit vineri, la Washington, cu presedintele american Donald Trump, care a apreciat rolurile de lideri ale Germaniei si Frantei in incercarea de a gasi o solutie pasnica pentru Ucraina.

Saptamana aceasta, Kievul a intrerupt livrarile de marfuri din regiunile separatiste din estul Ucrainei, pana cand rebelii care doresc apropierea de Rusia vor renunta la controlul asupra firmelor ucrainene pe care le-au preluat.